We ondervinden momenteel problemen met het verzenden en ontvangen van e-mails. Gelieve ons ook telefonisch te contacteren via +32 (0)3 485 79 67

Vacature – Office manager

Na een grondige training door onze huidige office manager krijg je de kans om zelfstandig aan de slag te gaan met een divers takenpakket. Van administratieve taken tot boekhouding en marketing, bij ons vind je een uitdagende mix van verantwoordelijkheden die jouw organisatietalent en creatieve geest zullen aanspreken.

Alkas is een bekende schrijnwerkerij in Ranst, opgericht door zaakvoerder Luc Dehertefelt. In de afgelopen 30 jaar is ons bedrijf geƫvolueerd van een eenmanszaak tot een gedijende KMO met een sterke familiegeest. Maatwerk, persoonlijke aandacht en topkwaliteit staan bij ons centraal. Als dynamische persoonlijke assistent/kantoormanager kan jij deel uitmaken van ons hecht team en deze waarden mee uitdragen.

Na een grondige training door onze huidige office manager krijg je de kans om zelfstandig aan de slag te gaan met een divers takenpakket. Van administratieve taken tot boekhouding en marketing, bij ons vind je een uitdagende mix van verantwoordelijkheden die jouw organisatietalent en creatieve geest zullen aanspreken. Wij bieden jou de vrijheid om jouw rol zelf vorm te geven, op voorwaarde dat je deze met toewijding en professionaliteit invult. Wij zoeken een teamspeler die niet enkel structureel denkt, maar ook actief meedenkt, en die altijd bereid is om te blijven groeien en leren.

 

Jouw taken zullen onder andere bestaan uit:

– Het opstellen van offertes, beheren van dossiers en plaatsen van bestellingen

– Het beantwoorden van telefoongesprekken

– Beheren van verschillende mailboxen

– Verwerken van inkoop- en verkoopfacturen

– Beheer van personeelszaken

– Kantoorbeheer

– Onderhouden van de website, sociale media en andere marketingactiviteiten

– Uitvoeren van financiĆ«le en boekhoudkundige taken

– Ondersteuning bieden aan de zaakvoerder waar nodig

 

De kwaliteiten die wij zoeken:

– Flexibiliteit en liefde voor diversiteit in taken

– Sterk in administratie en organisatie

– Communicatief en proactief

– Verantwoordelijk en discreet

– Praktische instelling en hands-on mentaliteit

– Bereidheid om continu te groeien en leren

 

Wij vragen geen specifieke opleiding, ervaring of talenkennis. De functie is volledig Nederlandstalig. Het belangrijkste voor ons is dat jij de juiste persoonlijkheid bezit om deze rol met passie te vervullen.

 

Ons aanbod voor jou:

– Voltijdse betrekking

– Vast contract

– Marktconform salaris met extralegale voordelen

 

Laat jouw talent schitteren bij Alkas en word de drijvende kracht achter ons team dat vakmanschap hoog in het vaandel draagt!

Solliciteer nu met CV en motivatiebrief via liezl@alkas.be